03 425 54 00
O podjetju
Domov / Reference / Toplotna črpalka zrak/voda v novozgrajeni hiši v Ljubljani

Toplotna črpalka zrak/voda v novozgrajeni hiši v Ljubljani

Toplotne črpalke

Predstavitev rešitve

Uporabnik: Mateja B.
Kraj: Ljubljana
Model toplotne črpalke: Thermia Atec 9 Plus
Leto vgradnje: 2017
Velikost stavbe (m2): 200
Izolacija stavbe: 20 cm stene
Vrsta ogrevanja: talno

Izhodišče

Prejeli smo klic gospe, ki je iskala rešitev ogrevanja objekta in sanitarne vode za novogradnjo. Ker je bila hiša v zadnji fazi gradnje, je stranka želela čimprejšnjo vgradnjo toplotne črpalke zaradi sušenja estrihov. Hiša je imela 200 m2 ogrevalne površine, talno ogrevanje po celotnem objektu, predvidena izolacija pa je bila 20 cm.

Kakšno rešitev smo ponudili in zakaj

Stranka je želela imeti toplotno črpalko tipa zrak/voda, zato smo ponudili tovrstni sistem. Po ogledu objekta in zbranih informacijah smo predlagali model Thermia Atec 9, z ločenim 300-litrskim grelnikom vode. Ker je šlo za nizkoenergijski objekt, smo stranki obrazložili, da bo posledično krivulja ogrevanja nižja, kar pomeni majhne letne stroške ogrevanja.

Potek po korakih

Povpraševanje
Stranka je poklicala v podjetje in podala informacije o novogradnji. V telefonskem pogovoru smo stranki svetovali o priporočeni moči ter rešitvi sistema. Dogovorili smo se za ogled stavbe.

Dimenzioniranje in ponudba
Na osnovi ogleda in podatkov smo naredili izračun, določili najustreznejšo konfiguracijo sistema in moč toplotne črpalke. Stranko smo povprašali o hlajenju in ji predstavili več možnosti. Stranka je na koncu izbrala hlajenje prek klimatske naprave.

Ogled stavbe
Ogled smo opravili takoj po prejetem klicu. Skupaj s stranko smo si ogledali takrat še nedokončano stavbo in ji predali informativno ponudbo z izračunom. V okolici hiše smo skupaj določili pozicijo za zunanjo enoto. Med ogledom smo suvereno odgovorili na mnoga strankina vprašanja in si tako pridobili njeno dodatno zaupanje. Predstavili smo ji tudi prednosti Thermie, ki so še dodatno odpravile vse dvome v nakup. Stranka je dobila tudi pojasnilo glede daljinskega nadzora toplotne črpalke.

Vgradnja toplotne črpalke
Po dobavi opreme je monter začel z montažo na objektu. Vgradili smo notranjo enoto z ločenim grelnikom vode, priklop na talno ogrevanje in sanitarno vodo. Sledila je postavitev zunanje enote ob hiši ter povezava z notranjimi elementi. Na koncu smo izvedli še električno instalacijo.

Zagon
Ob zaključku vgradnje so naši strokovnjaki opravili prvi zagon, preverili vse ključne parametre ter poskrbeli za prilagoditve. Serviser je povezal še vso električno napeljavo in senzorje ter stranko poučil glede upravljanja s toplotno črpalko. Predstavili smo ji tudi delovanje daljinskega nadzora in jo opozorili glede letnih pregledov.

Servis in podpora
Stranko smo seznanili, da ji je v času življenjske dobe sistema na voljo naša pooblaščena servisna služba in da lahko večino morebitnih zapletov rešimo že prek nadzora na daljavo.

Izjava stranke

Z eno besedo: enkratno, boljše ne more biti. Upam, da bo še naprej tako super delalo, težav do sedaj nismo imeli. Smo tudi priporočili produkt naprej, saj je krasno.

Vprašajte našega strokovnjaka

Želite izbrati popoln sistem ogrevanja in hlajenja za svoj dom ali poslovni prostor? Naši strokovnjaki vam bodo pri odločitvi svetovali in poskrbeli za energetsko učinkovitost sistema ter vašo brezskrbno prihodnost.

Kontaktirajte nas
Pokličite nas
+386 3 425 54 00